ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ YABAN MERSİNLİ VE KİVİLİ SALATA

Yaban mersinli ve kivili salata

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yaban mersinli ve kivili salata tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı yaban mersini
  • 250 gr baby ıspanak
  • 2 kivi
  • Yarım su bardağı Antep fıstığı içi
  • 100 gr tulum peyniri
  • ¼ su bardağı frambuaz sos
  • 2 yemek kaşığı bal
  • ¼ su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke

Yaban mersinli ve kivili salata Nasıl Yapılır

Ispanakları yıkayıp kurutun. Kivinin kabuğunu soyup küçük parçalar şeklinde doğrayın. Antep fıstıklarını çok az zeytinyağı ile bir tavada hafifçe kavurun. Tüm malzemeleri bir salata tabağında harmanlayın. Tulum peyniri parçalarını üzerine serpiştirin. Frambuaz sosu, bal, sirke ve zeytinyağı ile bir sos hazırlayıp salatanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.