ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ TURP OTU SALATASI

Turp otu salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Turp otu salatası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 g turp otu

Haşlamak için

  • 2 litre sıcak su
  • Tuz
  • 2 litre buzlu su

Sosu için

  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı taneli hardal
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • Burgu peynir
  • Kavrulmuş iç badem

Turp otu salatası Nasıl Yapılır

Turp otunu yıkayıp suyunu süzdükten sonra yapraklarını ayırın. Sap kısımlarını ise 3-4 cm genişliğinde doğrayın. Suyu geniş bir tencerede tuz ilave edip kaynatın. Turp otunu 2-3 dakika haşlayın ve buzlu su dolu geniş bir kaseye alın. Soğuyan yaprakların suyunu süzün ve bir servis tabağına alın. Sosu için ezdiğiniz sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve taneli hardalı bir kasede karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp haşlanan turp otunun üzerine gezdirin. Burgu peynir ve bademle süsleyerek soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.