ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ TON BALIKLI VE AVOKADOLU SALATA

Ton balıklı ve avokadolu salata

Ton balıklı ve avokadolu salata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ton balıklı ve avokadolu salata tarifi için malzemeler

  • 1 göbek marul
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 domates
  • 1 havuç
  • 3 kutu ton balığı

Avokado sos için

  • 1 avokado
  • 1 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Ton balıklı ve avokadolu salata Nasıl Yapılır

  • Göbek marulu iri doğrayıp bir servis tabağına alın. Küp doğradığınız biberler, domates, havuç, domates ve fazla yağını süzdüğünüz ton balığını ilave edip karıştırın.
  • Avokado sos için avokadonun içini çıkartıp geniş bir kaseye alın. Labne peyniri, mayonez, hardal, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın, pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
  • Salatanın sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirin ve tekrar karıştırın. Salatanızı bir servis tabağına alın. Ortasını avokadolu sos ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.