ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ PİRİNÇLİ PANCAR SALATASI

Pirinçli pancar salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pirinçli pancar salatası tarifi için malzemeler

  • Yarım çay bardağı baldo pirinç
  • 3 pancar
  • 1 limon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • Dereotu

Pirinçli pancar salatası Nasıl Yapılır

Yarım çay bardağı baldo pirinci bol suyla yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek haşlayın. Yumuşayan taneleri süzgece alarak suyunu süzün. 3 haşlanmış pancarın kabuğunu soyup iri küpler şeklinde doğrayın. 1 limonun suyunu kaseye alın. Yarım çay bardağı zeytinyağını azar azar ekleyip hızlıca çırpın. Karıştırdıkça koyulaşacaktır. Tuz ve taze çekilmiş tane beyaz biber ekleyin. Küp kesilmiş pancarları salata kasesine alın. Zeytinyağı sosunu ekleyip harmanlayın. Haşlanmış pirinçleri serpip, dereotu ile süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.