Panzanella Salatası

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Panzanella Salatası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Panzanella Salatası için

Malzemeler

  • 250 g bayatlamış köy ekmeği
  • 150 g siyah zeytin
  • 1 kırmızı soğan
  • 5 domates
  • 3 salatalık
  • 20 fesleğen yaprağı
  • 5 yemek kaşığı siyah zeytin ezmesi

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Panzanella Salatası

Nasıl Yapılır

Geniş bir kaseyi su ile doldurup içine bir tatlı kaşığı sirke ekleyin. Bayatlamış köy ekmeklerini suya atın ve yumuşayıncaya kadar bekletin. Ekmeklerin fazla suyunu kağıt peçeteyle alarak bir kenara alın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın. Soğanı ince halka şeklinde doğrayın. Domates ve salatalıkları iri küp formunda doğrayın. Fesleğen yapraklarını elinizle iri parçalara bölün. Yumuşayan ekmekleri de iri küp şeklinde doğrayıp üzerine zeytin ezmesi sürün. Tüm malzemeyi bir servis kasesine alıp harmanlayın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo