ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ OTLU KURU BÖRÜLCE

Otlu kuru börülce

Otlu kuru börülce

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu kuru börülce tarifi için malzemeler

  • 1 kg pazı
  • 1 soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı haşlanmış kuru börülce
  • 3-4 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Otlu kuru börülce Nasıl Yapılır

  • Pazıyı temizleyip yıkayın ve iri doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Doğradığınız pazı, biber salçası, haşlanmış kuru börülce, ezilmiş sarımsaklar, kimyon, tuz ve karabiberi ilave edip 10 dakika pişirin. Ocaktan alın. Soğuduktan sonra üzerine nar ekşisi gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.