ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ OTLU KURU BÖRÜLCE

Otlu Kuru Börülce

Otlu kuru börülce

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Otlu Kuru Börülce Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg pazı
  • 1 soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı haşlanmış kuru börülce
  • 3-4 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Otlu Kuru Börülce Nasıl Yapılır?

  • Pazıyı temizleyip yıkayın ve iri doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Doğradığınız pazı, biber salçası, haşlanmış kuru börülce, ezilmiş sarımsaklar, kimyon, tuz ve karabiberi ilave edip 10 dakika pişirin. Ocaktan alın. Soğuduktan sonra üzerine nar ekşisi gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!