ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ KIRMIZI LAHANA VE ARMUT SALATASI

Kırmızı Lahana Ve Armut Salatası

Kırmızı lahana & armut salatası

Zeynep Dinç’in kırmızı lahana & armut salatası tarifi denemek ister misiniz? Farklı tatlar denemek isteyenler için, kırmızı lahana, armut, bal, fındık ve fesleğen ile hazırlanan nefis bir salata tarifini sizlere sunuyoruz. Salatayı zenginleştirmek için, yeşil sos ekleyebilirsiniz.

Çilekli bahar salatası ve narlı kuru börülce salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kırmızı Lahana Ve Armut Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 4 halka dilim kırmızı lahana
  • 1 adet armut (4’e bölünmüş)
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı taze limon suyu
  • Kavrulmuş fındık
  • Pul biber
  • Taze nane
  • Taze fesleğen 

Yeşil sos için

  • 1/2 demet maydanoz
  • 6 yaprak taze fesleğen
  • 6 yaprak taze nane
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı taze limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı deniz tuzu

Kırmızı Lahana Ve Armut Salatası Nasıl Yapılır?

  • Bal, zeytinyağı ve limon suyunu geniş bir kapta çırpıp armutları bu sosla marine edin.
  • Servis tabağına kırmızı lahana halkalarını yerleştirip üzerine marine armutları koyun. Pul biber ve fındıkları serpiştirin. 
  • Yeşil sos için tüm malzemeyi önce blenderdan sonra süzgeçten geçirin. Salatanın yanında taze yeşillikler ile servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!