İtalyan Salatası

İtalyan salatası, yapımı oldukça kolay ve pratik bir salatadır. İster özel günlerinizde ister akşam yemeklerinde meze olarak tüketebilirsiniz. Mayonez kullanmayı tercih etmiyorsanız, yoğurt kullanabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa İtalyan salatasının tarif detayları aşağıda.
Çin salatası tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika

İtalyan Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 1 kavanoz hazır garnitür (havuç, patates, bezelye)
- 100 gr. Kaşar peyniri
- 100 gr. Salam
- 60 gr. Kornişon turşu
- 200 gr. Mayonez
İtalyan Salatası Nasıl Yapılır?
- Hazır garnitür süzgece alınarak bir süre süzdürülür ve ardından avuç içine alınarak hafif sıkılır, fazla suyundan arındırılır.
- Bunu yapma sebebimiz, ürünlerin tamamı karıştığında sulanma ihtimalini azaltmak içindir, çünkü kullanılacak mayonez türlerinin kaliteleri farklı olabilir ve su tutmayabilir.
- Kaşar peyniri ve salam julyen şekilde uzun ince kesilir.
- Kornişon turşu da julyen kesilir ve garnitüre uygulanan sıkma işlemi burada da uygulanır.
- Ürünler hazır olduğunda hepsi bir kaba alınır ve mayonez ile karıştırılır. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR