ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ ISIRGAN OTLU SALATA

Isırgan Otlu Salata

Isırgan otlu salata

İçeriğinde histemin, kalsiyum ve potasyum gibi mineraller, A, B2,C,K ve D vitaminleri bulunan ısırgan otunun tansiyon, prostat kanseri ve kemik sağlığı gibi pek çok hastalığa karşı koruyucu olduğunu belirten çalışmalar devam ederken sindirim sistemine olan olumlu etkisi, ağrı kesici, idrar arttırıcı özelliği ve kan şekeri üzerine olumlu etkilerinin olduğu da bilimsel yönden kanıtlanmıştır. Peki, diyet listelerinin favorisi olacak ısırgan otlu salata nasıl yapılır? Isırgan otu, kara lahana, peynir ve sos ile birlikte sunulan ısırgan otlu salatayı hem yemeklerin yanında, hem de sade bir şekilde servis edebilirsiniz. Malzemeleri hazırladıysanız, nefis ısırgan otlu salata yapımına başlayabiliriz.

Düşük kalorili salatalar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, alternatif olarak yeşil mercimek salatası ve börülce salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Isırgan Otlu Salata Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet ısırgan otu
  • 3 yaprak kara lahana
  • 4 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 2 avuç file badem
  • 1 yemek kaşığı fındık yağı

Vinaigrette sos için;

  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 limon
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Tuz
  • Karabiber

Isırgan Otlu Salata Nasıl Yapılır?

  • Bademleri paslanmaz çelik tavada renk aldırana kadar karıştırarak 3 dakika kendi yağında kavurun.
  • Isırgan otlarını fındık yağı ekleyerek diri kalacak şekilde 2-3 dakika kavurun.
  • İnce kesilmiş kara lahanaları tuz ile iyice yoğurun.
  • Bir sos kabına aldığınız limon, hardal, zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiberi iyice karıştırmak suretiyle Vinaigrette sosu hazırlayın.
  • Tüm malzemeyi salata kabına alın. Isırgan otunun ılık olmasına dikkat ederek sırasıyla vinaigrette sosu, bademi ve parmesan peynirini ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Isırgan Otu Nasıl Temizlenir?

  • Tarife başlamadan önce ısırgan otlarını temizleyin. Ve temizleme işlemi esnasında mutlaka eldiven kullanın.  
  • Isırgan otunu temizlemek için, ilk olarak suda durulayın ve bir kabın içine koyun. Ardından ısırganların üzerine kaynar su dökün ve tahta kaşıkla karıştırın.
  • Isırganları sudan çıkarttıktan sonra, yaklaşık 20 dakika boyunca ısırganları tuz ile ovalayın.
  • Ovma işlemi bittiğinde ısırganları suda durulayın ve kuruması için bir kenarda bekletin.

Isırgan Otlu Salata Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Salatada kullanacağınız malzemeleri isteğe göre arttırabilirsiniz.
  • Salatayı hazırlarken malzemeleri küçük küçük doğrayın.
  • Hazırladığınız salatayı, servis edeceğiniz zaman sos ile karıştırın.

1 Porsiyon Isırgan Otlu Salata Kaç Kalori?

  • Isırgan otlu salatanın bir porsiyonu, yaklaşık 70 kaloridir. Besin değerleri zengin olan bu tarifi; hem diyet, hem de vejetaryen menülerine ekleyebilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.