ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ TERBİYELİ ISIRGANOTU ÇORBASI

Terbiyeli ısırganotu çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Terbiyeli ısırganotu çorbası tarifi için malzemeler

  • 250 gram ısırgan otu
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
    Terbiye için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt

Terbiyeli ısırganotu çorbası Nasıl Yapılır

Adım Adım Terbiyeli Isırgan Otu Çorbası Tarifi:

Ana vatanı Akdeniz ülkeleri olan ısırgan otu, ılıman iklimi seven bir bitkidir. Türkiye'nin hemen hemen her yerinde yetiştirilir. Mucizevi bitkiler arasında yer alan bu besin, kanı temizlemesiyle de bilinir. Genellikle çorba ve salataların içerisinde kullanılır. Depresyon ve stres gibi sorunlara karşı çay olarak da tüketilebilir. Sinir ve sindirim sistemini güçlendirerek vücut direncini arttırır. Özellikle Karadeniz ile özdeşleştirilen ısırgan otu çorbası ise, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Hazırsanız, şifa kaynağı olarak bilinen ısırgan otu çorbası nasıl yapılır birlikte görelim:

  • Soğanı temizleyip küp şeklinde doğrayın. Isırgan otunu temizleyip iri iri doğrayın. Kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün ve suyunu iyice sıkın.
  • Margarini eritip soğanı pembeleştirin. Unu ilave edip karıştırın ve kavurun. Un pembeleşmeye başladığında su, karabiber ve tuzu ekleyin.
  • 2 dakika yüksek ateşte pişirip ısırgan otunu ilave edin. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Sütü ilave edip kaynayınca 10 dakika daha pişirin.
  • Terbiye için; bir kapta yumurta sarısı ve süzme yoğurdu çırpın. Çorba suyundan bir kepçe kadar ekleyip terbiyeyi çorbaya azar azar dökün ve bir taşım kaynatın.
  • 1 kaşık margarinde kırmızı biberi kızdırıp üzerine gezdirin.
  • Isırgan otu çorbasını, ev yapımı mısır ekmeği ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Terbiyeli Isırgan Otu Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Isırgan otunu taze bir şekilde toplayacaksanız, eldiven kullanmaya özen gösterin. Aksi takdirde cilt üzerinde kızarıklıklar meydana gelecektir.
  • Temizleme esnasında da eldiven kullanabilirsiniz. Tarife başlamadan önce ısırganları bol su ile durulayın.
  • Terbiyeyi çorbaya ilave etmeden önce ılıklaştırın. Ardından yavaş yavaş çorbanın üzerine ekleyebilirsiniz.
  • Terbiye ve çorbayı hızlı bir şekilde karıştın. Bu sayede yumurtanın kesilmesini önleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Terbiyeli Isırgan Otu Çorbası Kaç Kaloridir?

Terbiye ile harmanlanan ısırgan otu çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 60 kaloridir. Vitamin bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Öğle ve akşam öğünlerinin kurtarıcısı haline gelen çorba tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, bol proteinli kremalı mantar çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:37:56

Çorba içilmeyecek gibi değil ama çok merakla beklediğiniz değişik bir tatda değil.Benim gibi sürekli değişiklik arayanlara öneririm.Sormak istediğim bir şeyler var..Mesela şu terbiye olayı.Hiç kafam basmıyor neden yumurta sarısıyla çorbamı bulandırıyorum.Yani varsın terbiyesiz bir çorbam olsun:)) Ve benim çorbam resimdeki gibi beyazda olmadı yumurta sarısı olduğundan.Sadece yoğurt eklesem nasıl olur sizce.Bu terbiye kısmında yumurta sarısını eklemesem tariflerimde tadımı bozulur...Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum... Bu arada benim gibi ilk defa ısırgan otu kullanacaklara önerim"şişlenmeye hazır olun:))Birde ana dallarını kullanmayın.Çorbada ağıza kötü geliyor.Maydanoz gibi ayıklayın size tavsiyem.Ahh birde ben tohuma kaçan ısırgan otu toplamışım sanırsam.Gıcır gıcır birşeyler geldi ağzıma..Minik minik tohuma benzer birşeyler döküldü yıkarkende..Bu arada 10 dk haşlıyoruz ya ısırgan otunu.Bütün vitamini bu suyla veda ediyormu bize..Çok şey sordum değilmi?Gerçi ben suyuyla saçımı yıkadım:)) Teşekkür ediyorum.Güvenle tarif denediğim sitelerden birisiniz

guvenli12.10.2016 16:47:32

ben açıkcası bu çorbayı çok beğendim. sanırım siz beğenmediniz. Ancak zevkler ve renkler tartışılmaz...

Misafir12.10.2016 17:25:46

Efendim,ben sahsen KIRKLARELi'ndenim ve bu corba bizim yöresel corbamizdir, bizler genelde , yikanip temizlenmis ISIRGAN otunu , önce kaynar su ile büyük kapta haslar, cikarir ve ince kiyar, tenceremize koyar, icine Konsarve bir kutu Domates (800gr) veya Kuru Domatesde olabilir , ayrica bir bas soyulmus ve sadece ikiye bölünmüs SARIMSAK ile dört bes tane kuru biber ,iKi KASIK Margarin veya tereyag konur ,,tuzunu ve arzu edildigine suyu ve tavuk suyu,Katilir iki tutam kaynar, simdi püf noktasi olan terbiyesine gelince, iki limon suyu , iki yumurta,ve iki kasik un ile bir paket yogurt(300gr ile 500 gram zevke kalmis) cirpilir ve yavas yavas karistirilarak corbaya katilir,ve cok kisik ateste koyulasilana kadar sicak tutulur,, servis esnasinda yine üzerine bir kasik tereyag konur,, afiyet olsun,,

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.