ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ TERBİYELİ ISIRGANOTU ÇORBASI

Terbiyeli Isırganotu Çorbası

Ana vatanı Akdeniz ülkeleri olan ısırgan otu, ılıman iklimi seven bir bitkidir. Türkiye'nin hemen hemen her yerinde yetiştirilir. Mucizevi bitkiler arasında yer alan bu besin, kanı temizlemesiyle de bilinir. Genellikle çorba ve salataların içerisinde kullanılır. Depresyon ve stres gibi sorunlara karşı çay olarak da tüketilebilir. Sinir ve sindirim sistemini güçlendirerek vücut direncini arttırır. Özellikle Karadeniz ile özdeşleştirilen ısırgan otu çorbası ise, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Hazırsanız, şifa kaynağı olarak bilinen ısırgan otu çorbası nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Terbiyeli Isırganotu Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gram ısırgan otu
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
    Terbiye için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt

Terbiyeli Isırganotu Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Soğanı temizleyip küp şeklinde doğrayın. Isırgan otunu temizleyip iri iri doğrayın. Kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün ve suyunu iyice sıkın.
  • Margarini eritip soğanı pembeleştirin. Unu ilave edip karıştırın ve kavurun. Un pembeleşmeye başladığında su, karabiber ve tuzu ekleyin.
  • 2 dakika yüksek ateşte pişirip ısırgan otunu ilave edin. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Sütü ilave edip kaynayınca 10 dakika daha pişirin.
  • Terbiye için; bir kapta yumurta sarısı ve süzme yoğurdu çırpın. Çorba suyundan bir kepçe kadar ekleyip terbiyeyi çorbaya azar azar dökün ve bir taşım kaynatın.
  • 1 kaşık margarinde kırmızı biberi kızdırıp üzerine gezdirin.
  • Isırgan otu çorbasını, ev yapımı mısır ekmeği ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Terbiyeli Isırgan Otu Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Isırgan otunu taze bir şekilde toplayacaksanız, eldiven kullanmaya özen gösterin. Aksi takdirde cilt üzerinde kızarıklıklar meydana gelecektir.
  • Temizleme esnasında da eldiven kullanabilirsiniz. Tarife başlamadan önce ısırganları bol su ile durulayın.
  • Terbiyeyi çorbaya ilave etmeden önce ılıklaştırın. Ardından yavaş yavaş çorbanın üzerine ekleyebilirsiniz.
  • Terbiye ve çorbayı hızlı bir şekilde karıştın. Bu sayede yumurtanın kesilmesini önleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Terbiyeli Isırgan Otu Çorbası Kaç Kaloridir?

Terbiye ile harmanlanan ısırgan otu çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 60 kaloridir. Vitamin bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Öğle ve akşam öğünlerinin kurtarıcısı haline gelen çorba tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, bol proteinli kremalı mantar çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:37

Çorba içilmeyecek gibi değil ama çok merakla beklediğiniz değişik bir tatda değil.Benim gibi sürekli değişiklik arayanlara öneririm.Sormak istediğim bir şeyler var..Mesela şu terbiye olayı.Hiç kafam basmıyor neden yumurta sarısıyla çorbamı bulandırı...Devamını Oku

guvenli 12 Ekim 2016, 16:47

ben açıkcası bu çorbayı çok beğendim. sanırım siz beğenmediniz. Ancak zevkler ve renkler tartışılmaz...

Misafir 12 Ekim 2016, 17:25

Efendim,ben sahsen KIRKLARELi'ndenim ve bu corba bizim yöresel corbamizdir, bizler genelde , yikanip temizlenmis ISIRGAN otunu , önce kaynar su ile büyük kapta haslar, cikarir ve ince kiyar, tenceremize koyar, icine Konsarve bir kutu Domates (800gr)...Devamını Oku


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!