ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ ILIK HAVUÇ SALATASI

Ilık havuç salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ilık havuç salatası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 körpe havuç
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • Yarım su bardağı kaju fıstığı

Sosu için

  • 1 limon
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • 4~5 dal ince kıyılmış maydanoz

Ilık havuç salatası Nasıl Yapılır

Kabuklarını soyup çubuk doğradığınız havuçları soya sosunda soteleyin. İri çekilmiş ceviz içi ve kaju fıstığını ekleyip ocaktan alın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp sotelediğiniz havuçların üzerine dökün. İnce kıyılmış maydanoz yapraklarıyla süsleyerek ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.