ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ HURMALI PANCAR SALATASI

Hurmalı Pancar Salatası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hurmalı Pancar Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 kg pancar
  • 1 kırmızı soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 hurma
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı doğranmış nane yaprakları
  • Tuz
  • Karabiber

Hurmalı Pancar Salatası Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200 dereceye ayarlayın. Pancarların kabuklarını soyup 2 cm kalınlığında dilimler şeklinde doğrayın ve fırın kabına alın.
  • Zeytinyağı, tuz, karabiber ve kimyon tohumunu üzerine gezdirip harmanladıktan sonra üzerini yağlı kağıt ile kapatarak fırında 30 dakika pişirin.
  • Üzerindeki kağıdı alıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-30 dakika daha pişirin. Balzamik sirkeyi üzerine gezdirip soğumaya bırakın.
  • Soğanı piyazlık doğrayıp bir kaseye alın. Limon suyunu üzerine gezdirip 1 saat kadar bekletin. Hurmaların çekirdeklerini temizleyip ince şeritler halinde doğrayın.
  • Pancarların yarısını kaşıkla servis tabağına aktarın. Suyunu süzdürdüğünüz soğanları, hurma, fıstık ve nane yapraklarının yarısını pancarların üzerine gezdirin. Kalan malzemeler ile işlemi tekrarlayıp servis yapın.

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis pancar salatası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.