ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ DAKOS

Dakos

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dakos Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr buğday
  • 20 gr zahter otu
  • Yarım narın tanesi
  • 4~5 kiraz domates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Nar ekşisi
  • Tuz
  • karabiber

Dakos Nasıl Yapılır?

Bir gün önceden ıslattığınız buğdayı haşlayın.

Buğdayları kıyılmış zahter otu, çeyrek dilimler halinde kesilmiş kiraz domatesler, nar taneleri, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisi ile harmanlayın.

Tuz ve taze çekilmiş kara biber ile tatlandırıp servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.