ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ BULGUR SALATASI

> BULGUR SALATASI
Bulgur salatası
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bulgur salatası tarifi için malzemeler
  • 3 çay bardağı ince pilavlık bulgur
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 2 adet közlenmiş biber
  • 1 adet pancar rendesi
  • 4-5 adet kornişon turş
  • Tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 1/2 demet maydanoz
  • 4-5 dal taze soğa
  • 3-4 dal taze nan
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
    Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı nar ekşis
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım portakal suyu
Bulgur salatası Nasıl Yapılır

  • Pilavlık bulguru sıcak su ile hafif yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
  • Pancarı rendeleyin. Kornişon turşularını ve közlenmiş biberleri küçük küçük doğrayın.
  • Yeşillikleri yıkayıp iyice kurulayın. Daha sonra çok ince kıyın.
  • Bulguru geniş bir kaseye alın. Rendelenmiş pancarı, turşuları, doğranmış yeşillikleri, karabiberi ve reyhanı kaseye aktarıp harmanlayın.
  • Zeytinyağını, nar ekşisini ve portakal suyunu ekleyerek karıştırın ve bekletmeden servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.