ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ BARBUNYALI MARUL VE AVOKADO SALATASI

BARBUNYALI MARUL VE AVOKADO SALATASI

Barbunyalı marul ve avokado salatası
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunyalı marul ve avokado salatası tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı haşlanmış barbunya
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Deniz tuzu
  • 1 marul
  • 2 avokado
  • 1 limonun suyu
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu
  • 5-6 dal semizotu (Çiçek çiçek ayrılmış)
Barbunyalı marul ve avokado salatası Nasıl Yapılır

  • Haşlanmış barbunyaya kimyon ve tuzu ilave ederek tatlandırın. Marulu irice doğrayıp semizotuyla birlikte servis kasesine alın. Avokadoları elma dilimi şeklinde dilimleyip kararmaması için üzerine limon suyu dökün.
  • Avokadoları marulun üzerine dizin. Haşlanmış barbunyayı ve chia tohumunu ekleyin. En son sızma zeytinyağını ve taze çekilmiş deniz tuzunu ilave edip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.