ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ NOHUT PÜRELİ KARİDES

Nohut Püreli Karides

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nohut Püreli Karides Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 6~7 diş sarımsak
  • 1 dal taze biberiye veya 1 çay kaşığı kuru biberiye
  • 3~4 sivri biber
  • Sızma zeytinyağı
  • 12 jumbo karides
  • Tuz

Nohut Püreli Karides Nasıl Yapılır?

Nohutları akşamdan ıslatın ve kabukları soyulacak hale gelene kadar birkaç taşım kaynatın. Nohutların kabuğunu temizledikten sonra biberiye, kabukları soyulmuş 3-4 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz ile birlikte üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edip orta ateşte iyice haşlayın. Nohutlar piştikten sonra delikli kepçe ile sudan çıkarın. Biberiyeleri atın. Sarımsaklarla beraber suyundan azar azar ilave ederek nohudu püre haline getirin. 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın ve sıcak kalmasını sağlayın. Karideslerin kabuğunu temizleyin. Bir tavaya 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı alıp dilimlenmiş sivri biberleri, kıyılmış 3-4 diş sarımsağı 2-3 dakika kadar kavurun ve karidesleri ilave edip 2-3 dakika kadar daha çevirin. Nohut püresini servis tabağına alıp üzerini kaşığı tersiyle düzleştirin. Karidesleri üstüne dizin ve ardından tavadaki sosu üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!