Kaşarlı Mantar

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Kaşarlı Mantar Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr büyük boy mantar
- 4 domates
- 3 sivri biber
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Taze nane yaprakları
Kaşarlı Mantar Nasıl Yapılır?
- Mantarların alt kısımlarını koparıp bol suyla yıkayın ve süzün.
- Domateslerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Sivri biberleri temizleyip küçük doğrayın.
- Zeytinyağı, tuz, domates ve biberleri bir kasede harmanlayın.
- Mantarların boş kısımlarına harmanladığınız iç malzemeyi doldurun ve fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.
- Tepsiyi fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini mantarların üzerine serpiştirin. Tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirin.
- Mantarları fırından alıp servis tabağına dizin. Taze nane yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR