KAŞARLI MANTAR

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaşarlı mantar tarifi için malzemeler
  • 500 gr büyük boy mantar
  • 4 domates
  • 3 sivribiber
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Taze nane yaprakları
Kaşarlı mantar hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...

Mantarların alt kısımlarını koparıp bol suyla yıkayın ve süzün. Domateslerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Sivribiberleri temizleyip küçük doğrayın.

Zeytinyağı, tuz, domates ve biberleri bir kasede harmanlayın. Mantarların boş kısımlarına harmanladığınız iç malzemeyi doldurun ve fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini mantarların üzerine serpiştirin. Tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirin.

Mantarları fırından alıp servis tabağına dizin. Taze nane yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!