İskender kebap salatası

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
İskender kebap salatası tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 750 gr kuzu fileto
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 baget ekmek
- 2 salatalık
- 2 domates
- 1 kırmızı soğan
- 2 kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet nane
Yoğurt sosu için
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 200 gr yoğurt
İskender kebap salatası Nasıl Yapılır
Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri...
Bir gece yada 3 saat önceden eti, limon kabuğu, sarımsak ve 2 çorba kaşığı zeytinyağ karışımında bekletin.
Pideyi çaprazlama ikiye bölüp bir parçayı küp şeklinde kesin. Kalan yarısını da başka bir kullanım için ayırın. Pideleri büyük bir fırın tabağına yerleştirip üzerine kalan yağı gezdirin. Arada bir çevirerek fırında 10 dakika gevrekleşene kadar kızartın.
Etleri kızgın yağda kızartıp 5 dakika bekletin sonra ince ince dilimleyin.
Salatalık ve domatesleri küp şeklinde kesin. Et, soğan, biber, maydanoz, nane, salatalık ve domatesler büyük bir kasede harmanlayın. Sos için, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve yoğurdu küçük bir kasede çırpın. Sosu salatanın üzerine gezdirin. Hemen servis yapın.



Dergide bu ay neler var?
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!