ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ BÖRÜLCE YEMEĞİ

Börülce Yemeği

Zeytinyağlı börülce

Ege mutfağında sık sık tüketilen taze börülce, deniz kıyılarında yaşayan bir besindir. Özellikle gel git olaylarının çok yaşandığı yerlerde daha fazla görülür. Börülcenin deniz, taze ve kuru börülce olmak üzere 3 farklı çeşidi bulunmaktadır. İyot oranı yüksek olduğu için, guatr hastalarına önerilir. Hazırsanız, zeytinyağlı taze börülce nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir birlikte görelim.

Pratik ve lezzetli zeytinyağlılara buradan ulaşabilirsiniz. Düşük kalorili zeytinyağlı bamya tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Börülce Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg taze börülce 
  • 2 adet soğan 
  • 2 adet büyük domates 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • 1 tutam şeker  

Börülce Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı tencereye alınır ve yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır. 
  • Börülce yıkanır ve birkaç parçaya bölünür.
  • Domatesler yıkanır, soyulur ve küçük küpler halinde doğranır. 
  • Kavrulan soğana börülce ve domates eklenerek tuz ile şeker koyulur ve kısık ateşte kapağı kapalı pişirilir. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Börülce Yemeğinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Börülceleri temizlemek için önce çamurlu bölgeleri kesin. Kesme işlemine alttan başlayın ve durulayın.
  • Börülceleri temizlerken kılçık bırakmamaya özen gösterin.
  • Zeytinyağlı yemeklerde en önemli püf noktalardan biri toz şekerdir. Yemeğin içerisine bir kaşık toz şeker ilave ederek tadını dengeleyebilirsiniz.
  • Börülceler kendiliğinden tuzlu olduğu için, ekstra tuz eklemenize gerek yoktur.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Börülce Yemeği Kaç Kalori?

  • Zeytinyağlı börülcenin porsiyonu, yaklaşık 120 kaloridir. Besin değerleri yüksek olan bu tarifi, diyet listenize ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, nefis kuru börülce salatasını da deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!