ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI DENİZ BÖRÜLCESİ

Zeytinyağlı deniz börülcesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı deniz börülcesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 diş sarımsak
  • 1 demet deniz börülcesi

Sosu için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber

Zeytinyağlı deniz börülcesi Nasıl Yapılır

Adım Adım Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Yapımı:

Ana vatanı Hindistan ve Güney Asya olan börülce; denizin gel git yaptığı kıyılarda yetişen ve denizdeki mineralleri içine hapseden bir bitki olduğu için, besin değeri yüksek olan otların başında gelir. Ülkemizde en çok Ege mutfağında yer verilir. Taze, kuru ve deniz börülcesi olmak üzere 3 farklı çeşidi vardır. Tuzunu ve ekşiliğini kendi doğal yapısında barındıran deniz börülcesi, haşlanıp sadece zeytinyağı dökülerek kolayca hazırlanır. İçeriğindeki iyot oranı yüksek olduğundan özellikle guatr hastalarına önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, Ege'nin favori yemeklerinden olan zeytinyağlı deniz börülcesi tarifine başlayabiliriz.

  • Bir tencere kaynar suya ayıklayıp soyduğunuz sarımsakları bütün olarak ekleyin.
  • Deniz börülcesini ilave edip 7-8 dakika haşlayın. Bir süzgece alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyunca saplarından tutarak odunsu kısımlarından ayıklayın ve bir kaseye alın.
  • Sosu için; gerekli olan tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp börülcelerin üzerine dökün.
  • Zeytinyağlı deniz börülcesini, karides güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Deniz Börülcesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Deniz börülcesini temizlemeye alt kısımlarından başlayın. Çamurlu bölgeleri kesin ve bol su ile durulayın.
  • Ayıklama işleminde kılçık bırakmamaya özen gösterin. Aksi takdirde yerken rahatsız olabilirsiniz.
  • Tencerede bir miktar su kaynatın. Kaynayan suyun içerisine bir yemek kaşığı kabartma tozu ilave edin. Toz, suya karıştığında börülceleri ekleyebilirsiniz.
  • Kaynattığınız börülceleri süzgeç ile alın ve buzlu su içerisinde bekletin.
  • Börülce kendiliğinden deniz tuzu barındırdığı için, içerisine tuz eklemeyin.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Kaç Kaloridir?

Zeytinyağlı deniz börülcesinin bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. Protein bakımından zengin olan bu tarifi diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, börülce salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Zengin besin değerleriyle sunulan zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, diyet listelerinde sık sık yer verilen zeytinyağlı bamya tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.