ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ TAVUK ETLİ VE KABAKLI SANDVİÇ

Tavuk etli ve kabaklı sandviç

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk etli ve kabaklı sandviç tarifi için malzemeler

  • Yarım baget ekmek
  • 50 gr tavuk göğüs eti
  • Yarım kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1/4 demet dereotu
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Tavuk etli ve kabaklı sandviç Nasıl Yapılır

Ramazan ayında sahur yemekleri listenizde de bulunabilecek hafif bir tarif.

Bu özel ekmekli tarifi listenize eklemeyi unutmayın. Brokolileri buharda haşlayın. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve 2 kaşık zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kırmızıbiberleri ekleyip 5 dakika soteleyin. Brokoliyi ilave edip 3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. 4 yemek kaşığı zeytinyağına sarımsak rendeleyin ve ekmeklerin üzerine fırçayla sürün. Fırın ızgarasında iki tarafını da hafif kızartın. Hazırladığınız sebzeli karışımı ekmeklerin üzerine paylaştırın. Sos için malzemeleri bir kasede karıştırın ve sebzelerin üzerine gezdirerek servis yapın.
 

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:53:43

cok güzel

Misafir12.10.2016 17:07:46

mayonez yerine karabiberli yoğurtla tarif tamamdır...

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.