Kepekli Ramazan Pidesi

Kepekli Ramazan Pidesi
21 Ocak 2021

Dilerseniz, ev yapımı ramazan pidesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kepekli Ramazan Pidesi için

Malzemeler

  • 250 ml süt
  • 250 ml su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 3 su bardağı kepekli un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 10 g yaş maya

Üzeri için

  • Zeytinyağı
  • Susam
  • Çörek otu

Pişirmek için

  • 2 yemek kaşığı kepekli un
Kepekli Ramazan Pidesi

Nasıl Yapılır

  1. Süt ve suyu bir tencereye alıp hafif ısıtın. Tereyağı ve toz şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra kenara alın.
  2. Derin bir karıştırma kabında unlar, tuz ve mayayı harmanlayın. Sütlü karışımı yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.
  3. Üzerini nemli bir bez örterek 50 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tahta kaşıkla karıştırıp kabarıklığını alın.
  4. Fırın tepsisini hafif yağlayıp kepekli unu serpin. Hazırladığınız hamura pide şekli verip unladığınız tepsiye yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkarmadan önce üzerine fırça ile zeytinyağı sürün.
  6. Susam ve çörek otu serpip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo