ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ CEVİZLİ VE ELMALI TURP OTU SALATASI

Cevizli Ve Elmalı Turp Otu Salatası

Cevizli ve elmalı turp otu salatası
Sade veya ana yemeklerin yanında servis edebileceğiniz salata tarifleri mi arıyorsunuz? İçerisinde birçok meyveye yer verilen ve özel sosla harmanlanan cevizli ve elmalı turp otu salatası tam size göre. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, cevizli ve elmalı turp otu salatası tarifine geçebiliriz. Daha sade versiyonu için klasik turp salatasına göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli Ve Elmalı Turp Otu Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g turp otu
  • 1 avuç ceviz içi
  • 1 adet yeşil elma (Küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 çay bardağı kuru yaban mersini
  • 1/2 çay bardağı kuru üzüm
  • Tuz
  • 1 adet orta boy turp (Rendelenmiş)

Sosu için:

  • 1/2 çay bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı chia tohumu

Cevizli Ve Elmalı Turp Otu Salatası Nasıl Yapılır?

  • Turp otunu yıkayıp süzün. Kuru üzümleri ılık suda bekletin. 2 lt suyu kaynatın, 1 tatlı kaşığı tuzu ve otları ekleyin, 10 dakika haşlayın. Bu arada sosu için tüm malzemeyi küçük bir kavanoza alıp iyice çalkalayın.
  • Haşladığınız otları süzgece alarak süzülmesini sağlayın. Süzdüğünüz otu karıştırma kabına aktarın. Üzerine hazırladığınız sosu döküp harmanlayın. Kalan malzemeyi de ekleyip karıştırın, servis tabağına aktarın ve bekletmeden servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.