ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ ULUDAĞ ÇORBASI

Uludağ Çorbası

Uludağ çorbası

İsminden anlaşılacağı üzere Bursa'da rağbet gören Uludağ çorbası, besin değerleri bakımından oldukça zengindir. İçinde hem et, hem de sebze çeşitlerine yer verilir. İftar sofralarına nefis bir başlangıç yapmak istiyorsanız, listedeki malzemeleri hazırlayın. Malzemeler tamamsa, Uludağ çorbası yapımı için kolları sıvayalım.

Başlangıç menülerinde sunabileceğiniz pratik çorbalara sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Lezzetine doyamayacağınız kremalı mantar çorbası ve terbiyeli paça çorbası tarifini listenize eklemeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Uludağ Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 su bardağı kemik suyu
  • 1 bardak su
  • 150 g az yağlı kıyma
  • 3 yemek kaşığı sadeyağ (veya tereyağı)
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Terbiye için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı limon suyu 

Çam garnitürler için:

  • 6 tost ekmeği
  • Yarım demet ıspanak yaprakları
  • 2 yemek kaşığı krem peynir
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Uludağ Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Kemik suyu ve suyu tencereye alın. Rendenin iri tarafı ile rendelediğiniz havuç ve patatesleri ilave ederek 45 dakika pişirin.
  • Kıymayı misket köfte şeklinde yuvarlayın ve az yağlı bir tavada kızartın. Kaynayan çorbaya kızaran köfteleri ilave ederek 15 dakika daha pişirin.
  • Derin bir kasede yumurta sarısı, un, yoğurt ve limon suyunu pütür kalmayacak şekilde karıştırarak terbiyeyi hazırlayın.
  • Çorbanın suyundan 3-4 yemek kaşığı ilave ederek terbiyeyi ılık hale getirin.
  • Hazırladığınız terbiyeyi çorba tenceresine yavaş yavaş ilave ederken çorbayı da hızlı hızlı karıştırmaya devam edin. Orta ateşte tuz ve karabiberi ekleyerek 15 dakika daha kaynatın.
  • Tost ekmeklerini çam ağacı şeklinde keserek sıcak tavada zeytinyağı ile kızartın. Kızaran ekmeklerin üzerine krem peynir sürün.
  • İnce ince doğradığınız ıspanağı az yağ ile tavada soteleyin ve tost ekmeklerinin üzerine yerleştirin. 
  • Erittiğiniz sadeyağın (veya tereyağı) içine kırmızı toz biberi katın ve çorbanın üzerinde gezdirin. Çorbanızı hazırladığınız çam ağaçları ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Klasik tariflerden sıkıldıysanız, değişik çorbası tarifleri listemizden yararlanabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!