ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ TERBİYELİ PAÇA ÇORBASI

Terbiyeli paça çorbası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Terbiyeli paça çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 7-8 koyun paçası
  • 10 su bardağı su
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
    Terbiye için:
  • 3 yumurta
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 limon suyu

Terbiyeli paça çorbası Nasıl Yapılır

Paçaları temizleyip yıkayın. Soğan ve sarımsakları soyup iri iri doğrayın. Paçaları derin bir tencereye alıp su, soğan, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Kapağı açık olarak kaynamaya bırakın. 

Su kaynayınca üzerinde biriken köpükleri kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın. Paçalar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Paçaları kevgirle ayrı bir tabağa alıp kemiklerini ayıklayın. 

Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; yumurtaları derin bir kaseye kırın. Un ve limon suyunu ekleyip iyice çırpın. Kaynamakta olan çorba suyundan azar azar ekleyerek karıştırın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.