ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ TAVUK ETLİ İÇ PİLAV

Tavuk Etli İç Pilav

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Etli İç Pilav Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 15 gr tereyağı
  • 250 gr tavuk göğüs eti
  • 50 gr tavuk ciğeri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 kahve fincanı kuşüzümü
  • 1 yemek kaşığı çekirdeksiz İzmir üzümü
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz

Hamur için

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 50 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı badem içi

Tavuk Etli İç Pilav Nasıl Yapılır?

Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile siz de Ramazan sofralarınızı hazırlayabilirsiniz. Tavuk etini haşlayın. Haşlama suyunun 3 bardak kadarını ayırın. Tavuk eti soğuyunca didikleyin.

Pirinci bir çay kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda yarım saat kadar bekletin. Yıkayıp süzün.

Soğanı ince kıyın. Kuş üzümlerini su dolu kasede şişmesi için bekletin. Tereyağını tencerede ısıtıp ciğer, soğan ve pirinci kavurun. Sıcak tavuk suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Tuz, üzümler, fıstık ve baharatı ilave edip tatlandırın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Hamur için unu yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, 50 gr eritilip ılınmış tereyağı ve yoğurdu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin.

Hamuru un serpilmiş tezgahta ısıya dayanıklı fırın kabının iki katı büyüklüğünde açın. Kabın tabanına bademleri aralıklı dizin. Hamuru kabın kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. İçine tavuklu pilavı aktarın. Hamurun kenarlarını toparlayıp üzerini kapatın. 180 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısından sürün. 25-30 dakika daha pişirin. Fırından alıp servis tabağına ters çevirin. Ilık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!