ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ SOSLU HAVUÇ

Soslu havuç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soslu havuç tarifi için malzemeler

  • 5 havuç
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz

Soslu havuç Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri ile iftar sofralarınıza renk katın. Havuçların kabuklarını temizleyip şeritler halinde doğrayın. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Havuçları ekleyip 2 dakika soteleyin. Üzerine sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzüp servis tabağına dizin.

Sarımsağı rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Tavayı ocaktan alarak limon suyu, sirke, toz şeker, tuz, karabiber ekleyin. İyice karıştırıp havuçların üzerine gezdirin ve maydanoz serpiştirerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.