ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ SARI MEYVELER KOMPOSTOSU

Sarı meyveler kompostosu

Sarı meyveler kompostosu

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarı meyveler kompostosu tarifi için malzemeler

  • 2 adet mango 
  • 5-6 adet kuru kayısı 
  • 1 adet ayva 
  • 10 adet taze yaban mersini 
  • 7 su bardağı su 
  • 1 adet karanfil 
  • 1/2 çay bardağı toz şeker 

Kahveli buz küpleri için 

  • 1 su bardağı sütlü filtre kahve

Sarı meyveler kompostosu Nasıl Yapılır

İftar sofranızın eşlikçisi sarı meyveler kompostosu tarifi
  • Öncelikle sütle tatlandırdığınız filtre kahveyi buz küplerine paylaştırıp buzlukta bekletin. 
  • Suyu, karanfil tanesini ve toz şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakın. 
  • Küp doğranmış mangoyu, çekirdekleri çıkartılıp ikiye kesilmiş kuru kayısıları ekleyin. 15 dakika kaynatın. Daha sonra yaban mersini tanelerini ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 
  • Soğuyunca kaselere aktarın. Servis sırasında buz küpleri eşliğinde servis yapın.

    Lezzetli karışık hoşaf tarifi için tıklayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.