ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ PASTIRMALI HİNDİ BUT SARMA

Pastırmalı Hindi But Sarma

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı Hindi But Sarma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 hindi kemiksiz but
  • 7~8 dilim pastırma
  • Yarım çay bardağı dilimlenmiş Antep fıstığı
  • 250 gr dilimlenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı mısır
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 100 ml krema
  • 1.5 su bardağı su
  • 1/3 tablet tavuk bulyon
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Pastırmalı Hindi But Sarma Nasıl Yapılır?

Hindi budu tezgaha yayın. Üzerine yarım yemek kaşığı tereyağını sürüp tuz ve karabiber serpin. Pastırma ve kaşar peyniri dilimlerini üzerine yerleştirin. Antep fıstığını ve mısır tanelerini de üzerine serptikten sonra sıkıca sarıp fırın ipi ile bağlayın.

Üzerine kalan tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Sosu için, tereyağı, ayçiçeği yağı ve ezdiğiniz sarımsağı 1 dakika soteleyin. Bir yemek kaşığı un serpip iyice karıştırın. Üzerine krema ve 1.5 su bardağı suda erittiğiniz tavuk bulyonu ekleyip pişirmeye devam edin. 2-3 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın. Dilimlediğiniz hindi budun üzerine sosu gezdirip servis edin.


Hindi but sarmanın içine küp doğranıp kızartılmış patates ve haşlanmış bezelye de ilave edebilirsiniz. Sosunuzu hazırlarken önce 1.5 su bardağı su ilave edin. Koyu kıvamlı olursa azar azar su ilavesi yapabilirsiniz. Limon suyunu az gelirse ilave edebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.