ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ ISPANAKLI TAVUK BUT SARMA

Ispanaklı tavuk but sarma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı tavuk but sarma tarifi için malzemeler

  • 4 tavuk but (kemiksiz)
  • Yarım kg ıspanak
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Fırın ipi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Ispanaklı tavuk but sarma Nasıl Yapılır

Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile ramazan sofralarınıza ayrı bir özen katın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Dolmalık fıstık, yemeklik doğradığınız soğan ve ince kıydığınız sarımsağı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Yıkayıp iri doğradığınız ıspanakları ekleyip sotelemeye devam edin. Ispanaklar biraz yumuşadıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

Tavuk butlarını tezgaha alın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız ıspanak harcını butların üzerine paylaştırın. Rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar peynirini ilave edip butları sarın. Fırın ipiyle bağlayın.

Hazırladığınız butları una bulayıp ısıttığınız yağda her iki taraflarını da 2-3 dakika kızartın. Fırın kabına yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirip, sıcak servis yapın.

Dilerseniz, düşük kalorisi ve yoğun lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan klasik tavuk but sarma tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.