ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUK BUT SARMA

Tavuk But Sarma

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk But Sarma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 parça Mudurnu tavuk but
  • 200 gr ıspanak
  • 60 gr kıyılmış soğan
  • Zeytinyağı
  • 20 gr kıyılmış sarımsak
  • 15 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • karabiber

Portakal Sos için

  • 100 ml krema
  • 1 portakalın suyu
  • 1 küp şeker

Tavuk But Sarma Nasıl Yapılır?

  • Portakal sosu için, portakal suyu ve şekeri tencerede 5 dakika pişirin. Kremayı ekleyip tencereyi ocaktan alın.
  • Ispanağı haşlayıp elinizle sıkarak suyunu süzün. Kıyılmış soğan, tuz, karabiber ile soteleyin. Tavuk butlarını kemiğinden ayırın.
  • Et döveceği ile hafifçe ezin. Kemiksiz tavuk butlarını zeytinyağı, tuz, karabiber ile karıştırıp marine edin. Marine sonrası etlerin yağın içinden süzerek alın.
  • İçlerine kıyılmış sarımsak sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip rulo şeklinde sarın. Izgarada veya fırında pişirin. Yanında portakal sosuyla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.