Tavuk But Sarma

Tavuk But Sarma
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk But Sarma için

Malzemeler

  • 2 parça Mudurnu tavuk but
  • 200 gr ıspanak
  • 60 gr kıyılmış soğan
  • Zeytinyağı
  • 20 gr kıyılmış sarımsak
  • 15 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • karabiber

Portakal Sos için

  • 100 ml krema
  • 1 portakalın suyu
  • 1 küp şeker
Tavuk But Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Portakal sosu için, portakal suyu ve şekeri tencerede 5 dakika pişirin. Kremayı ekleyip tencereyi ocaktan alın.
  2. Ispanağı haşlayıp elinizle sıkarak suyunu süzün. Kıyılmış soğan, tuz, karabiber ile soteleyin. Tavuk butlarını kemiğinden ayırın.
  3. Et döveceği ile hafifçe ezin. Kemiksiz tavuk butlarını zeytinyağı, tuz, karabiber ile karıştırıp marine edin. Marine sonrası etlerin yağın içinden süzerek alın.
  4. İçlerine kıyılmış sarımsak sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip rulo şeklinde sarın. Izgarada veya fırında pişirin. Yanında portakal sosuyla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo