ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK BUT SARMA

Tavuk But Sarma

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk But Sarma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 parça Mudurnu tavuk but
  • 200 gr ıspanak
  • 60 gr kıyılmış soğan
  • Zeytinyağı
  • 20 gr kıyılmış sarımsak
  • 15 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • karabiber

Portakal Sos için

  • 100 ml krema
  • 1 portakalın suyu
  • 1 küp şeker

Tavuk But Sarma Nasıl Yapılır?

  • Portakal sosu için, portakal suyu ve şekeri tencerede 5 dakika pişirin. Kremayı ekleyip tencereyi ocaktan alın.
  • Ispanağı haşlayıp elinizle sıkarak suyunu süzün. Kıyılmış soğan, tuz, karabiber ile soteleyin. Tavuk butlarını kemiğinden ayırın.
  • Et döveceği ile hafifçe ezin. Kemiksiz tavuk butlarını zeytinyağı, tuz, karabiber ile karıştırıp marine edin. Marine sonrası etlerin yağın içinden süzerek alın.
  • İçlerine kıyılmış sarımsak sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip rulo şeklinde sarın. Izgarada veya fırında pişirin. Yanında portakal sosuyla birlikte servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!