ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ ÇİLEKLİ GÜLLAÇ

Çilekli güllaç

Çilekli güllaç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli güllaç tarifi için malzemeler

  • 350 g güllaç yaprağı
  • 1.5 kg süt
  • 375 g toz şeker
  • 750 g çilek dilimleri
  • 1 paket vanilya
  • 150 g toz Hindistan cevizi 
  • İri kırılmış fındık

Çilekli güllaç Nasıl Yapılır

Hafif ve yumuşacık çilekli güllaç tarifi...
  • Şekeri ve sütü bir tencereye alıp ısıtın. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.
  • Güllacı yapacağınız kaba birkaç kepçe süt koyun. Üzerine yaprakları kırarak yerleştirin ve elinizle bastırın ki tüm yapraklar süt ile ıslansın. Gerekirse üzerlerine bir miktar süt gezdirin. Bu işlemi 3 kat güllaç yaprağı olacak şekilde tekrarlayın. Çilek dilimlerini dizin. Tekrar 3 kat yaprak ve süt ile kaplayın. 
  • Soğumaya bırakın. Servisten önce üstünü Hindistan cevizi ve fındık ile süsleyip servis yapın.

    Farklı bir lezzet çikolatalı güllaç tarifi için tıklayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.