ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ BURSA KEBABI

Bursa Kebabı

İskender kebabıyla ünlenen Bursa'nın, kuzu etiyle hazırlanan farklı bir kebabı daha vardır. Külbastı, sos ve pide ile hazırlanan Bursa kebabı, Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Peki, evde Bursa kebabı nasıl yapılır? Mutfağa geçip malzemeleri hazır ettiyseniz, kolları sıvayalım ve Bursa kebabı yapımına başlayalım.

Bursa'nın meşhur lezzeti olarak bilinen ev yapımı iskender tarifini de notlarınız arasına ekleyin. Farklı kültürlerin yemeklerini mutfağınıza taşımak istiyorsanız, Bodrum usulü çökertme kebabı veya Hatay mutfağından tepsi kebabı yapımına da göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bursa Kebabı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 750 g kuzu külbastı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için

  • 30 g tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 500 g yoğurt

Pide hamuru için

  • 1 yumurta
  • 40 g yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Üzeri için

  • 2 sivri biber
  • Domates

Bursa Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Pide için, yumurta sarısını akından ayırın. Mayayı ılık suda eritin ve kabarana kadar bekletin. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın.
  • Mayalı su, yumurta akı, şeker, zeytinyağı ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp kabarana kadar bekletin. Hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
  • Parçaları unlanmış zemine alıp oklava ile açarak pide şekli verin. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Etleri ince şerit şeklinde kesip zeytinyağında kızartın.
  • Limon suyu ve ezilmiş sarımsağı ekleyin ve et suyunu çekene kadar soteleyin. Sıcak su ve karabiberi ekleyip tavanın kapağını kapatın.
  • Etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Kekik ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Sos için tereyağını tavada eritin.
  • Sıcak su, domates salçası ve biber salçasını lave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Yoğurdu ayrı bir kapta çırpın.
  • Pideleri kare parçalara kesip servis tabaklarına alın. Üzerlerine sosu gezdirin. Eti paylaştırıp üzerine yoğurdu gezdirin.
  • Fırında hafif közlediğiniz sivri biber ve domates ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Daha fazlası için nefis et yemekleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!