Yufkalı Pirzola

Yufkalı Pirzola
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Yufkalı Pirzola için

Malzemeler

  • 4 kuzu pirzola
  • 2 yufka
  • 4 maydanoz sapı
  • 10 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • Tuz
  • Kekik

Sos için

  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tutam tuz
Yufkalı Pirzola

Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Pirzolaların üzerlerine tuz ve kekik serpin. Tereyağını tavada eritip pirzolaları iki taraflı kızartın.

Yoğurt ile zeytinyağını bir kapta karıştırın. Yufkaları üstüste yayıp arasına yoğurtlu karışımı sürün. Yufkayı kalın şeritler şeklinde kesin. Pirzolaları yufkaya sarıp maydanoz sapı ile bağlayın. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.

Sos için tüm malzemeleri karıştırıp tavada pişirin. Sos ile servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo