ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ YUFKALI PİRZOLA

Yufkalı pirzola

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yufkalı pirzola tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 kuzu pirzola
  • 2 yufka
  • 4 maydanoz sapı
  • 10 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • Tuz
  • Kekik

Sos için

  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tutam tuz

Yufkalı pirzola Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Pirzolaların üzerlerine tuz ve kekik serpin. Tereyağını tavada eritip pirzolaları iki taraflı kızartın.

Yoğurt ile zeytinyağını bir kapta karıştırın. Yufkaları üstüste yayıp arasına yoğurtlu karışımı sürün. Yufkayı kalın şeritler şeklinde kesin. Pirzolaları yufkaya sarıp maydanoz sapı ile bağlayın. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.

Sos için tüm malzemeleri karıştırıp tavada pişirin. Sos ile servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.