ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ SELANİK TATLISI

> SELANİK TATLISI
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Selanik tatlısı tarifi için malzemeler
  • 7.5 kahve fincanı un 225 gr margarin 1 kahve fincanı pudra şekeri Muhallebi için: 1 kahve fincanı mısır nişastası 3 su bardağı süt 4 yumurta Tuz Şerbet için: 2 su bardağı tozşeker 1.5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu
Selanik tatlısı Nasıl Yapılır

Sütü tencereye alıp bir tutam tuz ve nişastayı ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Hamur yoğurma kabında unu eleyin. Ortasını havuz gibi açın pudra şekeri ve eritilmiş margarin ilave edip yoğurun. Elde ettiğiniz yumuşak kıvamlı hamuru yağlanmış fırın tepsisine elinizle bastırarak döşeyin. Fırın tepsisini önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Muhallebi soğuyunca yumurtaları teker teker kırarak muhallebiye ekleyip çırpma teliyle iyice karıştırarak yedirin. Fırından çıkardığınız hamurun üzerine yumurtalı muhallebiyi yayıp tepsiyi tekrar fırına verin. 10 dakika fırınlayıp çıkarın ve soğumuya bırakın.

Bir tencerede su ve şekeri kaynatarak tatlının şerbetini hazırlayın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.

Muhallebili hamur soğuduktan sonra kare dilimler halinde kesin. Şerbetini azar azar üzerine döküp şerbetini çekinceye kadar bekletin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp taze nane yaprakları ve çekilmiş antepfıstığı ile süsleyin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.