ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI SELANİK HİNDİSTAN CEVİZLİ SELANİK TATLISI

Hindistan cevizli Selanik tatlısı

Hindistan cevizli Selanik tatlısı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan cevizli Selanik tatlısı tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı
  • Hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için

  • 1/2 kg toz şeker
  • 4 su bardağı su

Hindistan cevizli Selanik tatlısı Nasıl Yapılır

  • Adım Adım Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı Yapımı:

    Selanik ile özdeşleştirilen bu tatlı, göçmen ülkelerinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Türkiye'de ise en çok Trakya'da tüketilir. İçeriğinde bulunan hindistan cevizi sayesinde, mide sorunlarına iyi gelmesiyle bilinir. Ana malzemeleri un ve hindistan cevizi olan Selanik tatlısı, farklı çeşitlerle de sunulabilir. Şeker ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, hindistan cevizli Selanik tatlısı tarifine geçebiliriz.

    • Öncelikle şerbeti hazırlamak için; su ve şekeri orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
    • Hamuru için; mısır unu, un, yumurta, şeker ve sıvı yağı derin bir kaseye aktarın. Hindistan cevizi ve karbonatı da ekleyip yoğurun.
    • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinin arasında yuvarlayın. Hazırlanan hamurları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar 30 dakika pişirin.
    • Henüz sıcak haldeyken üzerine soğuk şerbet gezdirip, şerbeti çekmelerini bekleyin. Dilerseniz üst kısımlarını Hindistan cevizi serpiştirerek süsleyebilirsiniz.
    • Selanik tatlısını, yanına çok yakışan ev yapımı armut kompostosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

    Hindistan Cevizli Selanik Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

    • Hamurun lezzetini arttırmak için üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
    • Tatlının pofuduk olmasını isterseniz, karışıma bir çay kaşığı kabartma tozu ilave edin.
    • Kıvamı yumuşak olursa, azar azar elenmiş un ekleyin.
    • Dilerseniz tatlının üst kısımlarını hindistan cevizi yerine ufalanmış ceviz ve fındık içi ile süsleyebilirsiniz.
    • Şekil vermek için bardak kenarlarını ve kurabiye kalıplarını kullanabilirsiniz.

    1 Porsiyon Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı Kaç Kaloridir?

    Standart malzemelerle hazırlanan selanik tatlısının bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Diyabet hastalarının daha küçük porsiyonlarla tüketmesi önerilir.

    Misafir ağırlarken sunabileceğiniz tatlı tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, dünyanın en meşhur lezzetlerinden biri olan ıslak kek tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.