ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI SELANİK HİNDİSTAN CEVİZLİ SELANİK TATLISI

Hindistan cevizli Selanik tatlısı

Hindistan cevizli Selanik tatlısı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan cevizli Selanik tatlısı tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı
  • Hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için

  • 1/2 kg toz şeker
  • 4 su bardağı su

Hindistan cevizli Selanik tatlısı Nasıl Yapılır

  • Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Hamuru için mısır unu, un, yumurta, şeker ve sıvı yağı derin bir kaseye aktarın. Hindistan cevizi ve karbonatı da ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içlerinizin arasında yuvarlayın. Hazırlanan hamurları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar 30 dakika pişirin.
  • Henüz sıcak haldeyken üzerlerine soğuk şerbet gezdirip, şerbeti çekmelerini bekleyin. Dilerseniz üzerlerine Hindistan cevizi serpiştirerek soğuk olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.