ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ PRATİK MİLFÖY BAKLAVASI

PRATİK MİLFÖY BAKLAVASI

8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pratik milföy baklavası tarifi için malzemeler
  • 8 kare milföy hamuru 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz 1 çorba kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı 2 çorba kaşığı tozşeker Şerbet için: 2 su bardağı su 2 su bardağı tozşeker Yarım limonun suyu
Pratik milföy baklavası Nasıl Yapılır

Ceviz, tarçın ve tozşekeri bir kapta karıştırın. Milföy hamurlarının her birini dört eşit parçaya keserek küçük kareler haline getirin. Herbirinin ortasına birer tutam cevizli karışım ekleyip köşelerini üstte birleştirerek gül şeklini verin. Fırın tepsisine yanyana dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın. Soğuk milföy baklavasının üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti iyice çekince Antep fıstığı serpip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.