Mürdümlü Milföy

Mürdümlü Milföy
10 Eylül 2021

Aydan Üstkanat’tan görünüşü ve lezzetiyle sizi etkileyecek şahane bir lezzet.. Mascarpone peyniri, kırmızı erik, agave şurubu ve fındık ile hazırlanan bu tatlı, özellikle çay saatlerinde sunulur. Tatlıda kullanılacak eriklerin çürük ve ezilmiş olmamasına dikkat edilmelidir. Tatlandırmak için agave şurubu veya bal kullanabilirsiniz.

Erik reçeli ve erikli tart tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mürdümlü Milföy için

Malzemeler

  • 4 adet kare milföy
  • 4 adet kırmızı erik (İkiye kesilmiş ve çekirdeği çıkarılmış)
  • 8 tatlı kaşığı mascarpone peyniri
  • 1 adet yumurta + 1 adet yumurtanın beyazı
  • 1 yemek kaşığı agave şurubu
  • Fındık içi (Kırılmış)

Servis için

  • Bal veya agave şurubu
Mürdümlü Milföy

Nasıl Yapılır

  1. Mascarpone peynirini yumurta ve agave şurubuyla çırpın
  2. Milföy hamurlarını dondurucudan çıkardıktan 3-4 dakika sonra (hamur kesinlikle ısınmamalı) ikiye kesin ve üzerlerine bir tatlı kaşığı peynir koyun.
  3. Peynirin üstünü de erikle kapatın. Kenarlarına yumurta akı ve fındık kırığı serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kontrollü olarak 15 dakika süreyle pişirin.
  4. Fırından alarak soğutun ve üzerine bal veya agave şurubu gezdirdikten sonra servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo