ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER MÜRDÜMLÜ MİLFÖY

Mürdümlü Milföy

Mürdümlü milföy

Aydan Üstkanat’tan görünüşü ve lezzetiyle sizi etkileyecek şahane bir lezzet.. Mascarpone peyniri, kırmızı erik, agave şurubu ve fındık ile hazırlanan bu tatlı, özellikle çay saatlerinde sunulur. Tatlıda kullanılacak eriklerin çürük ve ezilmiş olmamasına dikkat edilmelidir. Tatlandırmak için agave şurubu veya bal kullanabilirsiniz.

Erik reçeli ve erikli tart tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mürdümlü Milföy Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet kare milföy
  • 4 adet kırmızı erik (İkiye kesilmiş ve çekirdeği çıkarılmış)
  • 8 tatlı kaşığı mascarpone peyniri
  • 1 adet yumurta + 1 adet yumurtanın beyazı
  • 1 yemek kaşığı agave şurubu
  • Fındık içi (Kırılmış)

Servis için

  • Bal veya agave şurubu

Mürdümlü Milföy Nasıl Yapılır?

  • Mascarpone peynirini yumurta ve agave şurubuyla çırpın
  • Milföy hamurlarını dondurucudan çıkardıktan 3-4 dakika sonra (hamur kesinlikle ısınmamalı) ikiye kesin ve üzerlerine bir tatlı kaşığı peynir koyun.
  • Peynirin üstünü de erikle kapatın. Kenarlarına yumurta akı ve fındık kırığı serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kontrollü olarak 15 dakika süreyle pişirin.
  • Fırından alarak soğutun ve üzerine bal veya agave şurubu gezdirdikten sonra servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!