Mısırlı Pancar Sarması

Mısırlı Pancar Sarması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mısırlı Pancar Sarması için

Malzemeler

  • 1 demet pancar yaprağı
  • 500 gr konserve mısır tanesi
  • 2 soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz
Mısırlı Pancar Sarması

Nasıl Yapılır


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eritip soğanı kavurun. Kırmızı biber ve tuz ilave edip karıştırın. Mısır ve kıyılmış maydanozu mısıra ekleyip karıştırın. 

Pancar yapraklarının sap kısımlarını kesip haşlayın ve süzün. Damarlı kısımlarından ikiye kesin. Her bir parçasına birer kaşık iç malzeme ekleyip üçgen şeklinde sarın ve tencereye yerleştirin. Salçayı suyla ezin. Sıvıyağ ekleyip karıştırın ve sosu yemeğin üzerine gezdirerek dökün. Biraz su ekleyip kapağı kapalı şekilde pişirin. Sarımsaklı yoğurtla birlikte sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo