Kuru Hurma Tatlısı

Kaç
Kişilik
12 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
-

Kuru Hurma Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- Yarım kg Bağdat hurması
- 1 çay bardağı fındık
- 1 çay bardağı badem
- 2 kahve fincanı toz şeker
- Çeyrek limon suyu
Süslemek için:
Kaymak
Kuru Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır?
Hurmaları bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ateşten alıp suyunu başka bir tencereye süzün ve soğumaya bırakın.
Fındık ve bademi robottan geçirerek öğütün. 1 kahve fincanı tozşekeri ekleyip havanda iyice döverek macun haline getirin. Soğuyan hurmaların çekirdeklerini çıkarıp bademli karışımla doldurun ve servis tabağına dizin.
Hurmaları haşladığınız suya kalan tozşeker ve limon suyunu ekleyip kaynatın. Şerbeti sıcak olarak hurmaların üzerine gezdirin. Soğuyunca kaymakla süsleyerek servis yapın.
Fındık ve bademi robottan geçirerek öğütün. 1 kahve fincanı tozşekeri ekleyip havanda iyice döverek macun haline getirin. Soğuyan hurmaların çekirdeklerini çıkarıp bademli karışımla doldurun ve servis tabağına dizin.
Hurmaları haşladığınız suya kalan tozşeker ve limon suyunu ekleyip kaynatın. Şerbeti sıcak olarak hurmaların üzerine gezdirin. Soğuyunca kaymakla süsleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?