ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ KURU HURMA TATLISI

Kuru Hurma Tatlısı

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru Hurma Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kg Bağdat hurması
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı badem
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • Çeyrek limon suyu 

Süslemek için:

Kaymak

Kuru Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hurmaları bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ateşten alıp suyunu başka bir tencereye süzün ve soğumaya bırakın.

Fındık ve bademi robottan geçirerek öğütün. 1 kahve fincanı tozşekeri ekleyip havanda iyice döverek macun haline getirin. Soğuyan hurmaların çekirdeklerini çıkarıp bademli karışımla doldurun ve servis tabağına dizin.

Hurmaları haşladığınız suya kalan tozşeker ve limon suyunu ekleyip kaynatın. Şerbeti sıcak olarak hurmaların üzerine gezdirin. Soğuyunca kaymakla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.