Ispanaklı Ve Kivili Pasta

Ispanaklı Ve Kivili Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Ispanaklı Ve Kivili Pasta için

Malzemeler

Pandispanya için

  • 300 gr ıspanak yaprağı
  • 4 yumurta
  • 4.5 çay bardağı un
  • 4.5 çay bardağı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı portakal suyu

Krema için

  • 4.5 su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1.5 çay bardağı tozşeker
  • 2 damla sakızı

Süslemek için

  • 2 kivi
Ispanaklı Ve Kivili Pasta

Nasıl Yapılır


Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

  1. Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün.
  2. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açın. Yumurta, şeker, ıspanak suyu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun.
  3. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip soğutun. Keki enlemesine ikiye kesin ve portakal suyuyla ıslatın.
  4. Krema için; süt, mısır nişastası ve şekeri bir tencereye alın. Karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Tencereyi ocaktan alıp damla sakızını ilave edin ve iyice karıştırın.
  5. Kekin bir parçasının üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün. Diğer parçasını üzerine kapatıp kalan kremayı sürün. Kivi dilimleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

    Kutlamalar için kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz, kivili pasta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo