ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ ISPANAKLI VE KİVİLİ PASTA

Ispanaklı ve kivili pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı ve kivili pasta tarifi için malzemeler

Pandispanya için

  • 300 gr ıspanak yaprağı
  • 4 yumurta
  • 4.5 çay bardağı un
  • 4.5 çay bardağı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı portakal suyu

Krema için

  • 4.5 su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1.5 çay bardağı tozşeker
  • 2 damla sakızı

Süslemek için

  • 2 kivi

Ispanaklı ve kivili pasta Nasıl Yapılır


Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün.

Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açın. Yumurta, şeker, ıspanak suyu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip soğutun. Keki enlemesine ikiye kesin ve portakal suyuyla ıslatın.

Krema için; süt, mısır nişastası ve şekeri bir tencereye alın. Karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Tencereyi ocaktan alıp damla sakızını ilave edin ve iyice karıştırın.

Kekin bir parçasının üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün. Diğer parçasını üzerine kapatıp kalan kremayı sürün. Kivi dilimleriyle süsleyip servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.