ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ GERDAN ETLİ BUĞDAY AŞI

Gerdan Etli Buğday Aşı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Gerdan Etli Buğday Aşı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 500 gr gerdan eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı et suyu
  • Karabiber
  • Tuz

Gerdan Etli Buğday Aşı Nasıl Yapılır?

Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile siz de bayram sofralarınızı hazırlayabilirsiniz. Buğdayı 1 gece önceden suda bekletin. Gerdan etini tencerede iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Kemiklerinden ayırın. Buğdayın suyunu süzüp, etlere ilave edin. 4 su bardağı et suyu ve tuz ilave edin. Buğdaylar eriyinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp, sıcakken 5 dakika mutfak robotunda çekin. Servis tabağına alın. Ufalanmış eti üzerine ilave edin. 2 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritip tuz ve karabiberi ekleyin. Yemeğin üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!