ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ FIRINDA KÖFTELİ DOMATES

Fırında Köfteli Domates

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Köfteli Domates Tarifi İçin malzemeler

  • 12 domates (hepsi aynı büyüklükte ve orta boyda olmalı)
  • 300 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 4 dal maydanoz
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz

Fırında Köfteli Domates Nasıl Yapılır?


 Sebzeli yemek tarifleri arasında iyi bir seçim.

Dört domatesi ayırıp kalanların tepelerini kapak şeklinde kesin ve içlerini oyarak çıkarın. Domateslerin içine 1 tutam tuz serpip süzülmesi için bir ızgara teli üzerine ters çevirip bekletin. Ayırdığınız domatesleri soyup küp küp doğrayın. Tuz, biber ve zeytinyağı ilave edip karıştırın.

Kıymayı derin bir kaba alın. Soğanı soyup rendeleyin. Ekmek içini ıslatıp elinizde sıkarak ufalayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğan, ekmek içi, maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiberi kıymaya ilave edip yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri una bulayıp kızartın. Peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin.

Hazırladığınız domates sosunu fırın tepsisine yayın. Üzerine domatesleri dizip köfteleri içlerine paylaştırın ve kapaklarını üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika kadar pişirin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.