ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ KÖZ BİBERLİ TAVUK SALATASI

Köz Biberli Tavuk Salatası

Köz biberli tavuk salatası

Zeynep Dinç’ten misafir sofralarınız için fark yaratacak harika bir salata tarifi ile karşınızdayız. Yağda marine edilen ve tavada kızartılan tavuk göğsü ile nefis mi nefis bir salata hazırlamaya ne dersiniz? Malzemeler hazırsa, köz biberli tavuk salatası tarifine geçebiliriz.

Közlenmiş kırmızı biber salatası ve tavuklu kabak salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Köz Biberli Tavuk Salatası Tarifi İçin malzemeler

Tavuk için

  • 4 adet baby tavuk göğsü
  • 1/2 bağ dereotu (İnce kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz 

Salata için

  • 8 yaprak marul (Elle kopartılmış)
  • 4 adet kırmızı biber (Közlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı taze limon suyu
  • Tane kırmızı biber 

Köz Biberli Tavuk Salatası Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu zeytinyağı ve tuz ile marine ederek 15 - 20 dakika dinlendirdikten sonra döküm tavaya alın ve her iki tarafını 2,5 dakika pişirin.
  • Ocağı kapatın ve tavaya dereotunu ilave ederek harmanlayın. Daha sonra tavanın ağzını kapatın ve 5 - 10 dakika bekletin.
  • Bu sırada servis tabağını hazırlayın. Salata malzemelerini yerleştirip üzerine dereotlu tavuğu koyun. Zeytinyağı, limon ve tane kırmızı biber ile birlikte servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!