ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ MAÇ KÖFTESİ

Maç Köftesi

Maç Köftesi

Tükürük köftesi olarak da bilinen maç köftesi, en sevilen sokak lezzetlerinden biridir. İsmini, maç sonralarında stadyum çıkışında satılmasından atılır. Yükselen ızgara kokusu, uzun kuyruklara neden olur. Suda ıslatılan ekmek içleri, kıyma ile karıştırılır. Baharatlar eklendikten sonra köfteler ızgara üzerinde pişirilir. Kolayca şekil verilen tükürük köftesi, soğan, maydanoz ve biberle birlikte ekmek arasında servis edilir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis mi nefis maç köftesi nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak acem köftesi, kadınbudu köfte ve hardal soslu isveç köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Maç Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gram kıyma (kuzu eti veya dana döş)
  • 6 dilim ıslatılmış bayat ekmek içi
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Maç Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bayat ekmeklerin kabuk kısımlarını kopartın ve içini suyla ıslatın.
  • Ekmek içlerini yumuşaması için bir kenarda bekletin.
  • Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Kıymayı geniş bir kabın içerisine alın.
  • Kıymanın üzerine soğan, kimyon, karabiber, ayçiçek yağı ve tuzu ekleyin. 
  • Suda bekletilen ekmek içlerinin suyunu sıkın ve köfte harcının içerisine ilave edin.
  • Köfte harcını yaklaşık 15-20 dakika kadar yoğurun.
  • Harç macun kıvamına geldiğinde, buzdolabında 40-45 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen harcı ceviz büyüklüğünde kopartın. Elinizi suyla ıslattıktan sonra köftelere yassı bir şekil verin.
  • Önceden yağlanmış, kızdırılmış tavada veya ızgarada önlü arkalı olacak şekilde pişirin.
  • Hazırladığınız köfteleri ekmek arasına koyun. Üzerine ince kıyılmış soğan ve maydanozları ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Maç Köftesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız ekmek içini mutlaka suda bekletin.
  • Köfte harcına ekleyeceğiniz soğanları önce ayçiçek yağında kavurup soğuttuktan sonra da ilave edebilirsiniz.
  • Köfte harcına ince kıyılmış maydanoz veya 1 adet yumurta ekleyebilirsiniz.
  • Harcın elinize yapışmasını önlemek için, elinizi suyla ıslatın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!