ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ BAKLAVA

Baklava

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baklava Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 250 gr tereyağı
  • 350 gr çekilmiş ceviz

Şerbet için:

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Baklava Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın.
  • Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  • Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın. Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın.
  • Tezgâhı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın.
  • Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın. Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisini yağlayın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Birinci gurup yufkayı tepsiye yayın.
  • Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip ceviz serpin. İkinci gurup yufkayı üzerine yayın.
  • Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka gurubunu yayın. Baklava şeklinde dilimleyin. Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Şerbeti hazırlamak için; Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın.
  • Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün. Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin.

Baklava Yapmanın Püf Noktaları

  • Baklava yaparken başarılı olmanın ilk anahtarı taze ve kaliteli malzeme kullanmaktır.
  • Hamur bezelerini açarken tezgâhı ve ellerinizi sık sık unlamanız gerekiyor.
  • Şerbetin sıcak, baklavanın soğuk olması çok önemli.
  • İç malzeme olarak Antep fıstığı, fındık, susam da kullanabilirsiniz.
  • Kıvamında bir baklava piştikten sonra altın rengini almalı. Yediğinizde ağzınızda erimeli. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!