ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ ARPACIK SOĞANLI YAHNİ

ARPACIK SOĞANLI YAHNİ

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Arpacık soğanlı yahni tarifi için malzemeler
  • Yarım kg kemikli koyun eti 10-15 arpacık soğan 2 domates 1 çorba kaşığı margarin 2 su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı kekik Tuz
  • karabiber
Arpacık soğanlı yahni Nasıl Yapılır

Arpacık soğanları temizleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Koyun etini tencereye alıp margarini ilave edin ve 5 dakika kavurun. 

Arpacık soğanları ve domatesi kavrulmakta olan ete ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak 10 dakika kısık ateşte pişirin. Suyu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:04:34

ÇOK LEZZETLİ BİR YEMEK BEN BAYILIRIM FAKAT KEKİK KOYMATIZ BİZ BİRDE NONUT KOYARIZ SERVİS YAPILIP BOL KARABİBERLİ OOOOOOOFFFFFFFFF ŞİMDİ OLSADA YESEK YANİ ARPACIK SOGAN YAHNİSİNDEN BAHSETTİĞİMİ BELİRTMEM GEREK Mİ BİLMİYORUM. 10-15 ARPACI DEĞİL BU ÖZEL POŞETTE SATILAN YARIM KİLO SOĞAN DOMATES DE 2 TANE YETMEZ 3-4 TANE DAHA İYİ OLUR 1 SU BARDAĞI KADARDA HAŞLANMIŞ NONUT

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.