ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ ANTEPFISTIĞI TATLISI

Antepfıstığı Tatlısı

     

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Antepfıstığı Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kahve fincanı ince çekilmiş antep fıstığı
  • 8 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 6 yumurta
  • 50 gr margarin
  • 1 tutam tuz

Şerbet için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:

  • 2 kahve fincanı çekilmiş antep fıstığı

Antepfıstığı Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Margarini eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarılarına toz şeker ilave edip mikserle iyice çırpın.
  • Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyip mikserle kar halinde çırpın. Yumurta sarılarına ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  • Eritilmiş margarini ilave edip karıştırın ve karışımı yağlanmış fırın tepsisine boşaltın. Üzerine çekilmiş antep fıstığını serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Şerbetini hazırlamak için toz şeker ve suyu bir tencerede 10-15 dakika kaynatıp orta koyulukta bir şurup elde edin. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
  • Tepsiyi fırından alıp kaynar şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Tatlı soğuduktan sonra küçük kare dilimler halinde kesin. Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!