ANASAYFA TARİFLER SANDVİÇ TARİFLERİ CROİS DUCK SANDVİÇ

Crois Duck Sandviç

Crois duck sandviç

Şef Hakan Özfırıncı’dan 10. Delifrance Dünya Sandviç Yarışması’nda dünya birinciliğini aldığı “Crois duck sandviç” tarifi ile karşınızdayız. Şef, crois duck ile dildeki 4 tadı da hissettirmeyi hedeflemiştir. Aynı zamanda sandviçte sağlığı da ön plana çıkartmıştır. Bu nedenle hem et, hem de sebzeleri kullanmıştır. Peki, crois duck nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Dünya Sandviç Yarışması'nda birinci olan Hakan Özfırıncı'dan nefis crois duck tarifi ile karşınızdayız.

Alternatif olarak ton balıklı sandviç ve  hellim peynirli sandviç tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Crois Duck Sandviç Tarifi İçin malzemeler

Çapata ekmeği için 

  • 700 g beyaz un  
  • 300 g tam buğday unu
  • 16 g tuz
  • 40 g yaş maya
  • 100 g süt
  • 600 g su
  • 30 g pekmez

Biberli ailoi sos için

  • 5 adet sandviç için 
  • 250 g Heinz mayonez 
  • 3 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • 3 adet közlenmiş kapya biber (Küp şeklinde doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı tabasco acı biber sosu

İç malzeme için 

  • 100 g ithal ördek göğsü 
  • 1/2 adet portakal 
  • 1 yemek kaşığı nar
  • 1 tutam maydonoz (İnce kıyılmış)
  • 3 dal taze kişniş
  • 3 dal taze nane
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Crois Duck Sandviç Nasıl Yapılır?

  • Unların yarısını ve tuzu ayırın. Çapata için gerekli diğer tüm malzemeyi bir kaba alarak çamur kıvamında olana kadar karıştırın ve üzerini streç filmle sararak 25-30 dakika süreyle mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamura ayırdığınız un ve tuzu da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun  ve unlanmış tezgahın üzerine alın.
  • Hamuru da unladıktan sonra üzerini streç filmle sararak tekrar 1.5-2 katına ulaşıncaya  kadar mayalanmaya bırakın.
  • Tezgahı yeniden unlayın ve hamuru ters çevirerek bir merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında ve büyük kare şeklinde açın.
  • İstediğiniz çapta ve boyutta kesin ve şeklini bozmadan fırın tepsisine alın.
  • Burada en az 2 katına çıkana kadar tekrar mayalanmaya bırakın ve daha sonra önceden ısıtılmış 190-200 derecedeki buharlı fırında kontrollü bir şekilde 20-25 dakika süreyle pişirin.
  • Eğer fırınınız buharlı değilse, fırının içine ısıya dayanıklı su dolu bir kap koyun.
  • Sos için gerekli tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştırın. 
  • Portakalın kabuğunu bir zester ile soyun ve dilimleri arasındaki zarları bir bıçak yardımı ile ayırarak segmentler çıkarın.
  • Ördek göğsünü bir tavaya alın. Kendi yağında hızlıca çevirerek çok az pişirin ve dilimleyin.
  • Pişirdiğiniz çapata ekmeğini 2’ye bölün ve iç kısımlarını tavada çıtır hale gelene kadar ısıtın.
  • Üzerine hazırladığınız sosu sürün ve üstüne ördek göğsü dilimlerini ve portakal segmentlerini yerleştirin. 
  • Nar ekşisi ve zeytinyağını bir kaba alarak iç malzemelerden kalan taze otlar ile narı ekleyerek karıştırın ve sandviçinizin üzerine gezdirin. Diğer çapata dilimi ile sandviçinizi kapatın ve servis edin. 

ŞEFİN NOTU

  • Tariflerde kullanılan soslar 5 adet sandviç içindir. Bu sosları hazırladıktan sonra kalan miktarı buzdolabında saklayın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!