ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TUZLU WAFFLE

Tuzlu waffle

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tuzlu waffle tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 250 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yumurta
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 500 ml süt

Sunum için

  • Fesleğen sos (hazır)
  • 100 gr taze kaşar peyniri
  • 200 gr dana jambon
  • 2 domates
  • 100 gr parmesan peyniri
  • Roka

Tuzlu waffle Nasıl Yapılır

Tereyağını eritin. Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta karıştırın. Süt ve yumurtayı ekleyip akıcı bir hamur elde edin. Eritilmiş tereyağını ılık olarak hamura yedirin. Waffle makinesini iyice ısıtıp yağlayın. Bir kepçe hamurdan aktarıp altın rengini alıncaya kadar kızartın. Pişen hamuru ızgara teli üzerine yerleştirin. Hamuru biraz bekleterek nemlenmesini sağlayın. Hamurun üzerine fesleğen sos sürün. Üzerini örtecek şekilde dana jambon, küp şeklinde doğranmış domates parçaları serpiştirin. Üzerine taze kaşar peyniri rendeleyin. Waffle’ı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2-3 dakika üstten ısıtın. Servis yapmadan önce roka yapraklarıyla süsleyin. Parmesan peyniri serpiştirip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.