ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TUZLU WAFFLE

Tuzlu Waffle

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tuzlu Waffle Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 250 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yumurta
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 500 ml süt

Sunum için

  • Fesleğen sos (hazır)
  • 100 gr taze kaşar peyniri
  • 200 gr dana jambon
  • 2 domates
  • 100 gr parmesan peyniri
  • Roka

Tuzlu Waffle Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritin. Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta karıştırın. Süt ve yumurtayı ekleyip akıcı bir hamur elde edin.
  • Eritilmiş tereyağını ılık olarak hamura yedirin. Waffle makinesini iyice ısıtıp yağlayın. Bir kepçe hamurdan aktarıp altın rengini alıncaya kadar kızartın.
  • Pişen hamuru ızgara teli üzerine yerleştirin. Hamuru biraz bekleterek nemlenmesini sağlayın. Hamurun üzerine fesleğen sos sürün.
  • Üzerini örtecek şekilde dana jambon, küp şeklinde doğranmış domates parçaları serpiştirin. Üzerine taze kaşar peyniri rendeleyin.
  • Waffle’ı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2-3 dakika üstten ısıtın. Servis yapmadan önce roka yapraklarıyla süsleyin. Parmesan peyniri serpiştirip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.